Întâlnire Proiect „BoostINNO” la Muzeul de Mineralogie

În perioada 8 -10 martie 2017 Municipiul Baia Mare a fost gazda întâlnirii transnaționale, în calitate de partener în cadrul proiectului „Boosting Social Innovation – Stimularea inovării sociale (BoostINNO)” proiect finanțat în cadrul programului URBACT III în perioada 15.09.2015 – 03.05.2018.

BoostINNO este o rețea nouă URBACT coordonată de orașul Gdansk, care și-a asumat provocarea de a încerca să identifice un model pan european de inovare socială. Acest model se va baza pe experiența orașelor partenere inițiale Paris (F), Milano (I), Torino (I) și Braga (P), care lucrează împreună cu toți partenerii rețelei, care sunt, în prezent, Strasbourg (F), Skåne (S), Baia Mare (RO), Barcelona Activa (S) și Wroclaw (PL). Acesta va încerca să stimuleze ritmul inovării sociale în cadrul autorităților locale europene; mai precis, lucrând la modul în care cetățenii să devină un actor central în politicile locale. Rețeaua va lucra, de asemenea, la modalități inovatoare de finanțare a inovării sociale.

La întâlnire au luat parte reprezentanții partenerilor (Gdansk, Wroclaw, Regiunea Scania, Strasbourg, Barcelona, Braga, Milano și Torino), specialiști pe brokeraj (SIAC și JPI Europe) și membrii Grupului Local de Acțiune Baia Mare.

Muzeul Județean de Mineralogie „Victor Gorduza” Baia Mare a fost gazda întâlnirii vineri, 10 martie, în ultima zi din program. Înainte de începerea activităților planificate conform programului zilei, paticipanții au fost invitați să viziteze expozițiile Muzeului și li s-au oferit detalii și explicații despre patrimoniul muzeeal. Ei au fost impresionați de eșantioanele deosebite de flori de mină și de modul inedit în care este organizată expoziția permanentă.

Pe toată durata întâlnirii s-au ridicat și probleme legate de însemnătatea și modalitățile de promovare a patrimoniul minier al Băii Mari. Discuțiile cu participanții care s-au purtat în acest sens au fost sintetizate și expuse în cadrul concluziilor generale ale întâlnirii.IMG_20170310_094851

Spre finalul întâlnirii de vineri s-au prezentat concluziile asupra domeniilor prioritare pentru Baia Mare. Atât gazdele din Baia Mare cât și ceilalți participanți si-au expus părerile legate de întâlnire și de proiectele de viitor. Per ansamblu întâlnirea a fost un succes, datorită schimbului de experiențe între participanți și găsirea unor soluții la problemele ridicate de fiecare în parte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *