OLIMPICI ȘI STUDENȚI LA MUZEU

Ediția de anul acesta a Olimpiadei Naţionale de Protecția Mediului, pentru clasele IX – XII, se desfășoară în perioada 24-28.04.2017, în Baia Mare, în organizarea Inspectoratului Școlar Județean Maramureș și a a Colegiului Tehnic „C.D. Nenițescu” Baia Mare. Luni, 24 aprilie, în sala festivă a Universității „Bogdan Vodă” din Baia Mare, începând cu ora 18.00, a fost organizată deschiderea festivă a Olimpiadei naționale la disciplinele din aria curriculară „Tehnologii”, profilul Resurse naturale și protecția mediului, Domeniul Protecția mediului.  În data de 25 aprilie participanții la Olimpiadă au vizitat Centrul Universitar Nord din Baia Mare și diferite obiective cultural-turistice din Baia Mare. Astfel, Muzeul Județean de Mineralogie „Victor Gorduza”  a fost vizitat de 80 de elevi , din toate județele țării,  însoțiți de cadre didactice.1

La Muzeu au fost întâmpinați de dl director Conf. univ. dr. ing. Ioan Denuţ, care le-a făcut o scurtă introducere despre istoricul și specificul instituției și le-a vorbit despre importanța conservări, protejării și valorificării patrimoniului natural muzeal (eșantioanele de flori de mină) dar și a patrimoniului natural in-situ reprezentat prin ariile naturale protejate, foarte numeroase în județul Maramureș. Apoi olimpicii au fost ghidați prin Expoziția permanentă de mineralogie și Expoziția temporară „Chile – o altă extremă latină”, de către muzeografii de serviciu.

La sfârșitul programului aceleiași zile, Muzeul a fost invadat de cei aproape 100 de studenți de la Facultatea de Geografie din cadrul Universității din București. La fel ca și în anul precedent, studenții de la profilul turism, aflați în practică în județul Maramureș, alături de doamnele Lect. dr. Ana Irina Dincă și Lect. Dr. Camelia Teodorescu, au dorit să ne treacă pragul, înainte de ași continua periplul către cetatea Apulum.

Prin urmare, în ziua de 25 aprilie Muzeul a fost vizitat de pese 200 de persoane.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *