Început promițător de proiect

Astăzi, vineri, 1 septembrie 2017, la sediul Muzeului de Mineralogie a avut loc un eveniment deosebit. În prezența unei numeroase audiențe s-a vernisat expoziția „Percepții senzoriale inedite – fascinația cristalelor”, ca parte a proiectului cofinanțat de către Administrația Fondului Cultural Național. Ne-am bucurat că majoritatea participanților au provenit din categoria persoanelor cu deficiențe de vedere. Considerăm că amintita categorie, ca parte activă a comunității, merită eforturile depuse pentru această secțiune multisenzorială. Suntem mândrii că am putut aduce câteva momente de cultură muzeală în viața unor persoane mai puțin avantajate de soartă.

Pentru început, doamna Fodor Elisabeta, șefa Secției de mineralogie din cadrul Muzeului , a subliniat rolul și locul Muzeului în comunitate. A continuat reliefând importanța accesării fondurilor nerambursabile puse la dispoziție de către AFCN. A încheiat exprimându-si convingerea că este un bun început al colaborării instituționale dintre Muzeu și AFCN.

În continuare, doamna Elena Lăcătuș, președinta Asociației Nevăzătorilor din România – Filiala Maramureș, într-o emoționantă intervenție a mulțumit în numele membrilor asociaței pentru posibilitatea ce le-a fost oferită de către instituția noastră, accea de a acede la produse culturale deosebite.

Din partea forului tutelar, domnul consilier județean Marinel Kovacs a considerat că demersul cultural al instituției noastre este unul binevenit și oportun, fiind unul inedit pentru peisajul muzeal maramureșean.

În încheiere, coordonatorul proiectului, muzeograful Ioan Liviu Bereș a prezentat succint conținutul, obiectivele și modul de implementare ale proiectului cultural. Conținutul expoziției a fost prezentat cu scopul de a familiariza participanții cu forma de abordare a fiecărui exponat. La final, audiența a fost invitată șă se bucure de percepții senzoriale unice, scopul general al eforturilor instituției noastre.
DSC_0041

Așadar, vă așteptăm la Muzeul Județean de Mineralogie „Victor Gorduza” Baia Mare să vizitați secțiunea senzorială, împreună cu expoziția de bază, pentru a trăi experiențe inedite în lumea cristalelor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *