Premiere online

5Ieri, 22 aprilie 2021, s-a încheiat concursul de eseuri, organizat cu ocazia Zilei Internaționale a Pământului, printr-o întâlnire online, organizată pe platforma ZOOM, de la ora 13. La acest concurs au putut participa elevii din ciclul gimnazial, care au realizat un eseu, pe tema „Mineralele din viața noastră” și l-au trimis pe adresa de email a Muzeului, până în data de 19 aprilie. Lucrările primite au fost evaluate de către o comisie, formată din reprezentanți ai instituțiilor implicate în organizarea acestui concurs: doamna dr. Antoneta Seghedi, președinte al Societății Geologice a României (SGR), domnul prof. Adrian Gavra, inspector școlar în cadrul Inspectoratului Școlar Județean Maramureș (ISJMM) și domnișoara Alexandra Sîngeorzan, muzeograf din partea Muzeului de Mineralogie (MusMin). Cele mai bune trei lucrări au fost premiate, iar ceilalți participanți au primit câte o diplomă. Fondul de premiere a fost asigurat de către Societatea Geologică a României.

Întâlnirea a debutat cu luarea de cuvânt a domnului director al Muzeului, conf. univ dr. ing. Ioan Denuț, care a făcut o scurtă introducere despre importanța Zilei Internaționale a Pământului și a expus scopul organizării acestui concurs. În continuare au luat cuvântul reprezentanții intituțiilor partenere în organizare. Din partea SGR, doamna președinte dr. Antoneta Seghedi a lăudat activitatea Sucursalei Baia Mare și a Muzeului și acțiunile întreprinse pentru mediul academic și educațional din România și și-a exprimat opiniile cu privire la lucrările participanților. Domnul inspector prof. Adrian Gavra, din partea ISJMM, a subliniat importanța Zilei Internaționale a Pământului și a colaborărilor cu Muzeul și a felicitat organizatorii și participanții la concurs.

În continuare, au fost prezentate criteriile de evaluare a lucrărilor participante la concurs, de către domnișoara muzeograf Alexandra Sîngeorzan, care a și anunțat ocupanții primelor trei locuri și premiile oferite acestora. Totodată, le-a oferit concurenților sugestii și recomandări legate de realizarea, pe viitor, a unor lucrări mult mai complete. Premiul I a fost câștigat de către eleva Rusu Raisa Maria, de la Școala Gimnazială „Dimitrie Cantemir” din Baia Mare, cu lucrarea „Fluorina – smaraldul transilvănean”. Premiul II a fost adjudecat de către elevul Popa-Turtureanu Rareș Ionuț, din clasa a V-a, de la Colegiul Național „Nicolae Grigorescu” din Câmpina, județul Prahova, cu lucrarea „Aurul nebunilor”. Premiul III i-a revenit elevei Mârza Anamaria, din clasa a VI-a, de la Liceul Tehnologic din Ruscova, cu lucrarea „Comorile din adâncurile Pământului – rubinul”.

Câștigătoarea concursului, eleva Rusu Raisa, prezentă la întâlnire, a avut o intervenție, prin care și-a exprimat aprecierea legată de tema concursului și faptul că astfel a învățat lucruri noi, pe care nu le-ar fi aflat la școală.

În încheiere, domnul director Ioan Denuț a mulțumit tuturor participanților și reprezentanților instituțiilor partenere și le-a făcut o invitație de a participa și la edițiile viitoare ale acestui concurs. A mai oferit detalii legate de modul prin care câștigătorii pot intra în posesia premiilor, iar la final a adresat o urare cu ocazia Sărbătorilor Pascale, tuturor participanților la întâlnirea online.

One thought on “Premiere online

  1. Pingback: Premianți din Baia Mare, Câmpina și Ruscova la concursul de eseuri "Mineralele din viața noastră" | eZiarultău

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *