Oaspete de seamă în vizită la muzeu

Astăzi, 18.04.2017, am avut deosebita onoare să-l avem ca oaspete pe Excelenţa Sa Jose Miguel Menchaca, ambasadorul statului Chile în România. Aflat într-o vizită privată în Maramureş, împreună cu soţia sa, domnul ambasador a dorit în mod expres sa viziteze muzeul nostru, atât datorită unicităţii pieselor expuse, cât mai ales pentru vizionarea expoziţiei temporare „Chile – o altă extremă latină” pe care muzeul nostru a organizat-o şi o gazduieşte încă din noiembrie anul trecut. Domnia sa a avut numai cuvinte de laudă pentru calitatea demersului cultural, rămânând profund impresionat de modalitatea prin care sunt reliefate unele aspecte definitorii ale naturii şi societăţii patriei sale natale. Foto1

Vizitarea expoziţiei de bază a permis distinsului oaspete să remarce spectaculozitatea şi frumuseţea exponatelor provenite din subteranele Maramureşului. Opinia sa privind unicitatea mostrelor expuse este cu atât mai valoaroasă cu cât vin de la o persoană care, prin natura funcţiilor deţinute în diplomaţie, a avut ocazia să viziteze multe şi diverse muzee din lume.

 La final, domnia sa a notat câteva impresii în Cartea de Onoare a muzeului, subliniind relaţii de colaborare existente între România şi Chile de-a lungul timpului, precum şi potenţialul pe care îl au cele două state pentru a  dezvolta pe viitor proiecte culturale comune. În mod concret s-a discutat despre posibilitatea ca muzeul nostru să organizeze o expoziţie temporară intinerantă în mai multe localităţi din statul sud-american.

Vă reamintim că expoziţia temporară „Chile – o altă extremă latină”  conţine trei categorii de piese – eşantioane minerale, obiecte de artizanat şi fotografii – şi poate fi vizitată, până la sfârşitul lunii aprilie, împreună cu expoziţia permanentă. Vă aşteptăm!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *