Final de proiect cultural

Vineri, 17 noiembrie 2017, cu începere de la ora 11:00 la sediul Muzeului Județean de Mineralogie „Victor Gorduza” din B-dul Traian nr.8, a avut loc conferința de presă cu privire la finalizarea proiectului cultural „Percepții senzoriale inedite – fascinația cristalelor” finanțat de Administrația Fondului Cultural Național în cadrul sesiunii II/2017 de finanțare, la care au participat reprezentanți din mass-media locală: televiziunile TL+ și Sighet TV și ziarul Graiul Maramureșului.

01.09.2017 002

Logo-AFCN-Proiect-Color-RGB-e1448882877179Pentru început a luat cuvântul dl. director conf. univ. dr. ing. Ioan Denuț reamintind scopul proiectului desfășurat în perioada iunie – noiembrie 2017 , partenerul în implementare, Asociația Nevăzătorilor din România – Filiala Baia Mare și finanțatorul, Administrația Fondului Cultural Național. În alocuțiunea sa, dl. Director a descris pe scurt expoziția și modul în care vizitatorii au beneficiat de funcționalitatea ei.

Coordonatorul proiectului, muzeograf ing. Ioan Liviu Bereș, a prezentat succint rezultatele proiectului cultural care a ajuns la final. Printre rezultate se numără depășirea cu peste 10% a numărului de vizitatori în perioada de funcționare a expoziției, 1 septembrie – 15 noiembrie 2017, față de perioada similară a anului 2016. De asemenea, a fost menționat și numărul de persoane cu dizabilități de vedere, peste 71, care a beneficiat direct de funcționarea expoziției.

La întrebările reprezentanților mass-media au răspuns atât coordonatorul proiectului cât și dl. director, precizând că expoziția va mai funcționa cel puțin până la sfârșitul anului curent și că se ia în considerare itinerarea ei pe viitor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *