„Crăciun în Maramureș” la Muzeu

 


DSC_0315 În cadrul suitei de manifestări „
Crăciun în Maramureș” organizată de Consiliul Județean Maramureș, marți 19 decembrie, la sediul Muzeului de Mineralogie, a avut loc un dublu eveniment, dedicat împlinirii a 25 de ani de la înființarea juridică a Muzeului.

La ora 18:00 a debutat primul moment ce a constat într-o prezentare sintetică realizată de dl. director Ioan Denuț, în care au fost punctate momentele definitorii a celor 25 de ani sărbătoriți și evoluția Muzeului în această perioadă. În timpul acestei prezentări, dl. Director i-a oferit cuvântul primului președinte de Consiliu Județean, domnul Ioan Dulf, cel care a semnat, la data de 10 decembrie 1992, Decizia nr. 105 de înființare a „Muzeului de Mineralogie Baia Mare – Maramureș”. Acesta a adresat audienței câteva cuvinte, prin care a lăudat atât decizia de înființare a acestui reper al județului Maramureș cât și activitatea susținută în timp a conducerii și a colectivului Muzeului, activitate prin care Muzeul de Mineralogie a devenit cunoscut și apreciat atât pe plan național cât și pe plan internațional.

DSC_0257 DSC_0266

În continuare, dl. director a dat cuvântul doamnei consilier local Daniela Băzărea, care a felicitat activitatea Muzeului din ultimii 25 de ani și și-a exprimat susținerea în proiectele viitoare, în special pentru realizarea unui viitor muzeu al mineritului.

Domnul Marinel Kovacs, consilier județean, a avut la rândul său o intervenție, prin care a aplaudat realizările Muzeului de Mineralogie și a exprimat sprijinul său personal atât în calitate de consilier județean cât și de președinte al Societății Geologice – Filiala Baia Mare.

DSC_0278 DSC_0283

După punctarea acestui moment important din viața Muzeului a avut loc vernisajul Expoziției temporare „Minerale de zăpadă”. Doamna Elisabeta Fodor, șef al Secției de Mineralogie și comisarul acestei expoziții, a explicat oaspeților considerentele care au stat la baza realizării ei și a prezentat piesele alese pentru fiecare vitrină în parte. Expoziția cuprinde 25 de eșantioane minerale, care prin culoare, forme și concreșteri, duc privitorul cu gândul la zăpadă, la sărbătorile de iarnă și la peisajele feerice ale acestui anotimp de poveste.

DSC_0294 DSC_0287

DSC_0349

Începând cu ora 19:00 întreaga audiență a pășit în lumea magică a sărbătorilor de iarnă și a colindelor tradiționale, prin atmosfera caldă și familiară creată de artiștii Coralei Armonia. Conduși de prof. Mihaela Bob Zăiceanu, aceștia ne-au bucurat și luminat sufletul, oferindu-ne un splendid concert de colinde, denumit simbolic „Cristale de Crăciun”. La final dl. Director a adresat mulțumiri Coralei Armonia și a felicitat membrii și conducerea acestei la aniversarea a 15 ani de la înființare.

DSC_0320 DSC_0379

Le mulțumim tuturor celor 100 de participanți, care au fost alături de noi în aceste momente deosebite și le dorim sărbători frumoase și pline de lumină alături de cei dragi și un an nou plin de împliniri!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *