”TRANSILVANIA ETERNĂ” – EXPOZIȚIE DE PICTURĂ LA MUZEUL JUDEȚEAN DE MINERALOGIE BAIA MARE

foto-1-muzeul-de-mineralogie-baia-marev

Muzeul de Mineralogie Baia Mare va găzdui, în perioada 19 – 30 mai 2014, expoziția ”TRANSILVANIA ETERNĂ”, în care sunt etalate lucrări de pictură realizate de artistul plastic C. Călăcean Voichița.

Vernisajul expoziției ”Transilvania Eternă” va avea loc Luni, 19 mai 2014, la ora 17.00. În cadrul vernisajului, va avea loc și lansarea volumului de poezii ”Viața – Un Dar!”

Autobiografia artistei plastice C. Călăcean Voichița:

”M-am născut în Maramureș, în satul Ungureni, nr. 1, părinții fiind învățători.

Am început clasele primare și Liceul la Dej, am absolvit Facultatea de Arte plastice din cadrul Universității Babes Bolyai, din Cluj Napoca.

Am profesat în Turda, ca profesoară de desen și, timp de 8 ani, am fost designer de modele noi la Fabrica de Sticlă. Am la activ 22 de expoziții personale și 42 de expoziții colective, în cadrul Asociației Artiștilor Plastici Tg Mureș. Particip activ la Tabere de Creație – Pictură (20 de participări la tabere de creație, până în prezent.)”

NOAPTEA MUZEELOR LA MUZEUL DE MINERALOGIE BAIA MARE Muzeul va fi deschis între orele: 18.00 – 24.00

MUZEUL DE MINERALOGIE - NOAPTEA MUZEELOR 2014

Muzeul de Mineralogie Baia Mare, de pe Bulevardul Traian, nr. 8, va participa și în acest an la Noaptea Europeană a Muzeelor, cu un program desfășurat între orele 18.00 – 24.00, care sperăm că va fi pe placul publicului nostru, ofertă care cuprinde::

Vizitarea expoziției de bază a Muzeului de Mineralogie Baia Mare;

Program pentru copii - pedagogie muzeală, concursuri etc.;

Corul Armonia - muzică corală, sub coordonarea d-lui Sașa Nicolici;

Difuzare filme documentare tematice - pe tot parcursul programului;

Mini-concert de chitară clasică – susținut de cvartetul de chitară clasică de la 

Academia de Muzică Gheorghe Dima din Cluj Napoca, format din:

 David Orosz, Tudor Bob, Ciurariu Anamaria, Prața Emanuel;

Expoziția temporară ”CULORI” - realizată în parteneriat cu Asociația Artistilor Plastici ”Alexandru Șainelic”.

Vă așteptăm, așadar, ca între orele 18.00 – 24.00 să fiți alături de noi, pentru o noapte de neuitat!

INTRAREA VA FI LIBERĂ.

Vă așteptăm!

 

ACTUALIZARE – IMPORTANT:

Sâmbătă 17.05.2014, cu ocazia manifestării „Noaptea Muzeelor” între orele 18:00-23:30, la un interval de 30 de minute, va circula un autobuz special pe următorul traseu: Stadion – Energoterom – Planetariu – Kaufland – Meda – Semilună – Gară – Pizza Plus – Ursus – Parc Mara – Piața Revoluției – Piața Izvoare ( str. Cloșca) – Stadion.

Orele de plecare de la Stadion sunt: 18:00; 18.30; 19:00; 19:30; 20:00; 20:30; 21:00; 21:30; 22:00; 22:30; 23:00; 23:30. Transportul publicului pe acest traseu este gratuit.

Anca Dindiligan, Purtător de cuvânt al S.C. URBIS S.A.. Sursa: ACTUALMM.RO

VERNISAJUL EXPOZIȚIEI DE GRUP ”CULORI” – 7 MAI 2014, ORA: 17 – LA MUZEUL DE MINERALOGIE BAIA MARE, BULEVARDUL TRAIAN, NR. 8

expozitia CULORIMuzeul de Mineralogie Baia Mare va găzdui timp de 10 zile, în perioada 7 – 17 mai 2014, expoziția de grup ”Culori”, ce va prezenta lucrări de pictură – pastel și tehnică mixtă – ale artiștilor plastici Maria Butuza, Carmen Dragomir și Andrea Erdei Șteț, într-o diversitate și complexitate cromatică ce va impresiona cu siguranță publicul vizitator.

Tematic, expoziția cuprinde scene cu peisaje, flori și alte aspecte inspirate din natură iar artiștii plastici menționați, care expun, sunt membri ai Asociației Artiștilor Plastici ”Alexandru Șainelic”.

Expoziția CULORI, ce va fi găzduită de Muzeul de Mineralogie Baia Mare, este organizată în colaborare cu ”Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Maramureș” și va fi vernisată MIERCURI, 7 MAI 2014, la ora 17.00.

Ciprian Crișan – PR
Muzeul de Mineralogie Baia Mare

”COMORILE PĂMÂNTULUI”: EXPOZIȚIE PREZENTATĂ DE MUZEUL DE MINERALOGIE BAIA MARE ÎN UNGARIA

La data de 25 aprilie 2014 Muzeul de Mineralogie Baia Mare a vernisat expoziția „Comorile Pământului” la CENTRUL DE CULTURĂ NYÌRBÁTOR, UNGARIA, P-ța Szabadság nr. 7, tel. 42/281-065, fax. 42/281-311.

Expoziția s-a realizat la solicitarea doamnei primar al orașului Nyìrbátor în persoana doamnei BALLA Jánosné, cu ocazia ”Zilei Pământului”.

Au fost selectate un număr de 90 piese, special pentru această expoziție, piese reprezentative pentru regiunea minieră Baia Mare, din colecția Muzeului de Mineralogie Baia Mare.

Expoziția poate fi vizitată în perioada 25.04 -30.05.2014.

COCIOTĂ ANCA  – muzeograf,
Comisar al expoziției.

1-2 MAI:ÎNCHIS ȘI ÎN 3-4 MAI:DESCHIS – LA MUZEUL DE MINERALOGIE ȘI PLANETARIUL BIA MARE

Conform Codului Muncii și HG. nr.243/2014 zilele de 1 și 2 Mai 2014 sunt zile libere legale, nelucrătoare, motiv pentru care Muzeul de Mineralogie și Planetariul Baia Mare nu vor putea fi vizitate.

Totuși, pentru Muzeu și Planetariu, mini-concediul de 1 mai nu va cuprinde și sfârșitul de săptămână. Astfel, atât Muzeul de Mineralogie Baia Mare, de pe Bulevardul Traian, nr.8, cât și Planetariul Baia Mare, de pe str. George Coșbuc, nr. 16 vor putea fi vizitate în zilele de 3-4 mai 2014.

EXPOZIȚIA ”COMORILE PĂMÂNTULUI” PREZENTATĂ DE MUZEUL DE MINERALOGIE BAIA MARE LA NYIRBATOR, ÎN UNGARIA

Afișul expoziției ”Comorile Pământului”Expoziția de minerale ”Comorile Pământului” va fi prezentată în perioada 25 aprilie – 30 mai 2014 la Centrul Cultural Nyirbator, ca urmare a unei colaborări a Muzeului de Mineralogie Baia Mare cu Primăria localității Nyirbator din Ungaria.

Expoziția, ce va fi deschisă astăzi, 25 aprilie 2014, la ora 15.00 (ora României), în incinta centrului de cultură al Primăriei Nyirbator, cuprinde o selecție de 90 de minerale reprezentative ale colecției, ce vor fi etalate împreună cu o serie de panouri ilustrative și explicative, prezentarea fiind însoțită și de o broșură a expoziției.

Comisarul expoziției ”Comorile Pământului” este Anca Cociotă – muzeograf. Colaboratori: Delia Dâmb – conservator, Grigore Mariș – șofer. Coordonator: Elisabeta Fodor – director interimar al Muzeului de Mineralogie

Primaria Nyírbátor-castelul Báthory

Primaria Nyírbátor-castelul Báthory

Localitatea Nyirbator, un oraș cu 13.500 locuitori, se află în Ungaria, în inima regiunii Nyírség și este locul în care se pot întâlni monumente istorice și arhitecturale cu o vechime de șapte secole, la punctul de întâlnire al istoriei Ungariei cu cea a Transilvaniei. Prima datare scrisă a localității este din anul 1279, iar numele de  ”Nyirbator” provine din cuvântul turc ”batir”, care înseamnă ”erou bun”. Cea mai importantă perioadă din istoria de șapte secole a localității este legată de numele familiei Bathory.

Chiar dacă se află la ceva distanță de tumultul capitalei Ungariei, și la numai 135 km de Baia Mare, Nyirbatory este prin excelență un oraș cultural, cu manifestări anuale consacrate de peste un deceniu, precum ”Zilele muzicale”, ”Săptămâna Zmeului cu aripi”, ”Festivalul Internaţional de Teatru Stradal”, Festivalul ”Rhytm and Blues”, ”Azfeszt”, care au făcut cunoscut oraşul şi peste hotare.

Ciprian Crișan – PR

Muzeul de Mineralogie Baia Mare

MUZEUL DE MINERALOGIE ȘI PLANETARIUL BAIA MARE AU TRECUT LA PROGRAMUL DE VARĂ

Reamintim publicului nostru, că odată cu trecerea la ora oficială de vară a României (29 – 30 martie 2014) și programul Muzeului de Mineralogie Baia Mare s-a modificat după cum urmează: Marți – Duminică, deschis între orele 9.00 – 17.00, ultima intrare fiind posibilă la 16.30. Luni – închis.

La Planetariul Baia Mare, programul de vară este următorul: Marți – Duminică (8.00 – 16.00 pentru vizitarea expozițiilor), cu acces la demonstrațiile în cupolă pentru public în orele impare (9.00, 11.00, 13.00, 15.00). Luni – închis. 

Vă așteptăm!