REZULTAT FINAL. Denuț Ioan a fost declarat câștigător al concursului de planuri de management în vederea încredinţării managementului Muzeului Judeţean de Mineralogie „Victor Gorduza” Baia Mare


CONSILIUL JUDEŢEAN MARAMUREŞ

SECRETARIATUL COMISIEI DE CONCURS

REZULTATUL CONTINUĂRII INTERVIULUI
dispus de către Comisia de soluţionare a contestaţiilor, la concursul de planuri de management în vederea încredinţării managementului Muzeului judeţean de Mineralogie „Victor Gorduza” Baia Mare.


REZULTAT FINAL. Denuț Ioan a fost declarat câștigător al concursului de planuri de management în vederea încredinţării managementului Muzeului Judeţean de Mineralogie „Victor Gorduza” Baia Mare

            Nr.crt. Numele şi prenumele Continuare interviu Observaţii
1. CONSTANTINA CIPRIAN Neprezentat -
2. FLAUT-COPOS CONSTANTIN Neprezentat -

             Afişat azi, 10.10.2014                                                      Secretariatul comisiei de concurs
     ora  12.30
CONSILIUL JUDEŢEAN MARAMUREŞ
SECRETARIATUL COMISIEI DE CONCURS

REZULTATUL FINAL
al concursului de planuri de management în vederea încredinţării managementului Muzeului judeţean de Mineralogie „Victor Gorduza” Baia Mare

 

            Nr.crt. Numele şi prenumele Rezultat etapa 1 Rezultat etapa 2 Continuare interviu Media finală
1. DENUŢ IOAN 9,17 9,50 9,34
2. PRISĂCARIU SORIN 8,41 8,75 8,58
3. FODOR ELISABETA 8,47 8,50 8,53
4. CONSTANTINA CIPRIAN 8,59 Absent Neprezentat -
5. FLAUT-COPOS CONSTANTIN 8,45 Absent Neprezentat -
6. MARIAS FRANCISC 7,65 -

            

Comisia de concurs îl declară câştigător pe candidatul Denuţ Ioan, care a obţinut cea mai mare medie finală, respectiv 9,34.


Afişat azi, 10.10.2014                                                         Secretariatul comisiei de concurs,
       ora 12.30

MUZEUL JUDEȚEAN DE MINERALOGIE „VICTOR GORDUZA” BAIA MARE

Consilierii judeţeni au decis – în şedinţa din 27.08.2014 – să atribuie Muzeului de Mineralogie din Baia Mare, numele celui care l-a înfiinţat şi care l-a făcut cunoscut în întreaga lume. Profesorul Victor Gorduza – trecut de curând în nefiinţă – a avut ideea constituirii unei colecţii de minerale din zona Maramureşului.

„Muzeul de Mineralogie nu e o doar clădire, el este valoros prin ceea ce are, acel patrimoniu, prin exponatele de colecţie. Gestul pe care îl facem noi aici este unul de normalitate.” – susţine consilierul judeţean Marinel Kovacs

hotarâre

VICTOR GORDUZA A LĂSAT ÎN URMĂ UN MUZEU

V. GORDUZA

 

La data de 11.08.2014 a plecat  dintre noi Victor Gorduza –  fondatorul Muzeului de Mineralogie Baia Mare, unul dintre cei mai importanți oameni de cultură din Maramureș și nu numai.

„Într-o zonă a României cu o bogăție excepțională de flori de mină, risipite între Tarna și Țibleș, s-a întâmplat (?) să apară un om providențial care le-a colectat, selectat și ordonat, expunându-le în cel mai modern muzeu din țară. Muzeul se numește Muzeul de Mineralogie Maramureș, iar omul se numește Victor Gorduza …. Muzeul este deja cunoscut în țară, poate mai bine în multe țări din Europa, dl. Gorduza având o grijă permanentă să facă numeroase expoziții itinerante în Ungaria, Austria, Germania, Franța, Monaco, Belgia și Olanda, unde s-au bucurat, de fiecare dată, de un succes deosebit.

Suportul succeselor acestui muzeu este prin urmare dublu: generozitatea ieșită din comun a filoanelor metalifere din zona Baia Mare, completată de pasiunea și perseverența d-lui Victor Gorduza.  Nu cred că există minerale , de diverse culori și habitusuri (mă gândesc de exemplu la diversitatea cuarțului, calcitului și  stibinei, a baritinei și rodocrozitului etc) care să nu fie reprezentate în muzeu. A fost o șansă enormă pentru Baia Mare să existe un om ca Victor Gorduza, cu fler deosebit și cu o excepțională putere de dăruire, care a adunat în câteva decenii tot ce a fost reprezentativ și frumos (neapărat și frumos) pentru minele din Baia Mare. Destine împletite,aș zice, muzeu-om, din care a rezultat un lăcaș de cultură de o mare valoare estetică.”

Dr. Gheorghe Udubașa

Membru corespondent al Academiei Române,

Director General al Institutului Geologic al României (1995 – 2003).

„PEISAJE SIDERALE” expoziție personală de pictură Elisabeta Vereș Pietrar

Artista s-a născut în 14 aprilie 1952 în Apateu, judeţul Satu Mare. A studiat la Universitatea de Nord din Baia Mare, Facultatea de Litere, Secţia Arte Plastice şi Decorative, specializarea Pictură, promoţia 2011.

A avut numeroase expoziții personale dar și de grup, atât în țară cît și peste hotare.
Faptul că trăieste în Cavnic – Maramureș se reflectă în multe din operele acesteia prin referirile dese, în tablourile sale, la specificul mineresc al orșului.
Despre această minunată expoziâie au vorbit, în cadrul vernisajului , la superlativ, artista Marinela Căluşeru – preşedintele Uniunii Artiştilor Plastici, sucursala Baia Mare, ziaristul francez Pierre Dutron, Carmena Băinţan –  preşedintele Ligii Scriitorilor, filiala Maramureş, pictorul László Covaci, prof. Virginia Paraschiv, dr. Mihai Ganea și Anca Cociota –  moderatoarea acestuieveniment.

Expoziția poate fi admirată la Muzeul de Mineralogie Baia Mare până la data de 30 septembrie 2014.

 

EXPOZITIE VERESSvernisaj 1 vernisaj 2 vernisaj

 

”TRANSILVANIA ETERNĂ” – EXPOZIȚIE DE PICTURĂ LA MUZEUL JUDEȚEAN DE MINERALOGIE BAIA MARE

foto-1-muzeul-de-mineralogie-baia-marev

Muzeul de Mineralogie Baia Mare va găzdui, în perioada 19 – 30 mai 2014, expoziția ”TRANSILVANIA ETERNĂ”, în care sunt etalate lucrări de pictură realizate de artistul plastic C. Călăcean Voichița.

Vernisajul expoziției ”Transilvania Eternă” va avea loc Luni, 19 mai 2014, la ora 17.00. În cadrul vernisajului, va avea loc și lansarea volumului de poezii ”Viața – Un Dar!”

Autobiografia artistei plastice C. Călăcean Voichița:

”M-am născut în Maramureș, în satul Ungureni, nr. 1, părinții fiind învățători.

Am început clasele primare și Liceul la Dej, am absolvit Facultatea de Arte plastice din cadrul Universității Babes Bolyai, din Cluj Napoca.

Am profesat în Turda, ca profesoară de desen și, timp de 8 ani, am fost designer de modele noi la Fabrica de Sticlă. Am la activ 22 de expoziții personale și 42 de expoziții colective, în cadrul Asociației Artiștilor Plastici Tg Mureș. Particip activ la Tabere de Creație – Pictură (20 de participări la tabere de creație, până în prezent.)”

NOAPTEA MUZEELOR LA MUZEUL DE MINERALOGIE BAIA MARE Muzeul va fi deschis între orele: 18.00 – 24.00

MUZEUL DE MINERALOGIE - NOAPTEA MUZEELOR 2014

Muzeul de Mineralogie Baia Mare, de pe Bulevardul Traian, nr. 8, va participa și în acest an la Noaptea Europeană a Muzeelor, cu un program desfășurat între orele 18.00 – 24.00, care sperăm că va fi pe placul publicului nostru, ofertă care cuprinde::

Vizitarea expoziției de bază a Muzeului de Mineralogie Baia Mare;

Program pentru copii - pedagogie muzeală, concursuri etc.;

Corul Armonia - muzică corală, sub coordonarea d-lui Sașa Nicolici;

Difuzare filme documentare tematice - pe tot parcursul programului;

Mini-concert de chitară clasică – susținut de cvartetul de chitară clasică de la 

Academia de Muzică Gheorghe Dima din Cluj Napoca, format din:

 David Orosz, Tudor Bob, Ciurariu Anamaria, Prața Emanuel;

Expoziția temporară ”CULORI” - realizată în parteneriat cu Asociația Artistilor Plastici ”Alexandru Șainelic”.

Vă așteptăm, așadar, ca între orele 18.00 – 24.00 să fiți alături de noi, pentru o noapte de neuitat!

INTRAREA VA FI LIBERĂ.

Vă așteptăm!

 

ACTUALIZARE – IMPORTANT:

Sâmbătă 17.05.2014, cu ocazia manifestării „Noaptea Muzeelor” între orele 18:00-23:30, la un interval de 30 de minute, va circula un autobuz special pe următorul traseu: Stadion – Energoterom – Planetariu – Kaufland – Meda – Semilună – Gară – Pizza Plus – Ursus – Parc Mara – Piața Revoluției – Piața Izvoare ( str. Cloșca) – Stadion.

Orele de plecare de la Stadion sunt: 18:00; 18.30; 19:00; 19:30; 20:00; 20:30; 21:00; 21:30; 22:00; 22:30; 23:00; 23:30. Transportul publicului pe acest traseu este gratuit.

Anca Dindiligan, Purtător de cuvânt al S.C. URBIS S.A.. Sursa: ACTUALMM.RO

VERNISAJUL EXPOZIȚIEI DE GRUP ”CULORI” – 7 MAI 2014, ORA: 17 – LA MUZEUL DE MINERALOGIE BAIA MARE, BULEVARDUL TRAIAN, NR. 8

expozitia CULORIMuzeul de Mineralogie Baia Mare va găzdui timp de 10 zile, în perioada 7 – 17 mai 2014, expoziția de grup ”Culori”, ce va prezenta lucrări de pictură – pastel și tehnică mixtă – ale artiștilor plastici Maria Butuza, Carmen Dragomir și Andrea Erdei Șteț, într-o diversitate și complexitate cromatică ce va impresiona cu siguranță publicul vizitator.

Tematic, expoziția cuprinde scene cu peisaje, flori și alte aspecte inspirate din natură iar artiștii plastici menționați, care expun, sunt membri ai Asociației Artiștilor Plastici ”Alexandru Șainelic”.

Expoziția CULORI, ce va fi găzduită de Muzeul de Mineralogie Baia Mare, este organizată în colaborare cu ”Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Maramureș” și va fi vernisată MIERCURI, 7 MAI 2014, la ora 17.00.

Ciprian Crișan – PR
Muzeul de Mineralogie Baia Mare