Muzeul

Muzeul Județean de Mineralogie „Victor Gorduza” Baia Mare este cel mai mare muzeu regional din Europa cu acest profil. Amenajat într-o clădire destinată inițial unui scop comercial, de pe strada Traian, nr.8 din Baia Mare, Muzeul de Mineralogie oferă publicului său o panoramă complexă, vizuală și interactivă, a istoriei și caracteristicilor geologice  ale zonei miniere BAIA MARE- MARAMUREȘ. ”Vedetele” așa numitului MUZEUL AL FLORILOR DE MINĂ o reprezintă colecția expusă de flori de mină … cu eșantioane unicat la nivel mondial, într-o prezentare multicoloră, ambientată multimedia, de excepție!

Valoarea patrimoniului nostru, confirmată prin participarea la zeci de expoziții internaționale și naționale, precum și prin vizitele unor personalități publice și specialiști din lumea întreagă este aproape egalată de modernitatea și originalitatea expunerii, precum și de activitățile conexe, de educație muzeală și marketing a produsului cultural, Muzeul de Mineralogie Baia Mare fiind, fără emoție, unul dintre cele mai moderne și mai căutate muzee din România și din Europa Centrală și de Sud-Est.

Membru fondator al Rețelei Naționale A Muzeelor din România, parte a unei Aventuri PAN-CULTURALE, ce reunește cultura, știința și tehnologia, MUZEUL JUDEȚEAN DE MINERALOGIE „VICTOR GORDUZA” BAIA MARE este un loc și o stare, un obiectiv turistic pe care nu ați dori să-l ratați, dacă veți ajunge în MARAMUREȘ!

Un muzeu prietenos, pe care, dacă nu îl veți căuta … o să vă caute el! :)

De fapt, mai mult decât un muzeu, este o POVESTE!

Această poveste, o istorie de peste 20 de ani de la inaugurarea expoziției de bază și 40 de ani de la debutul unei colecții și a unei idei de muzeu, care astăzi este o realitate care se datorează în mare măsură directorului fondator al Muzeului de Mineralogie, prof. Victor Gorduza (retras în 2010, odată cu pensionarea, de la conducerea muzeului), precum și colaboratorilor și instituțiilor care au patronat și au susținut această idee.

[scribd id=43273710 key=key-2idr8er9y4sn18dulj4u mode=list]

Pentru doritori, istoria muzeului este înscrisă, printre altele și în câteva pagini (mai sus) ale unei broșuri publicate în 2009 cu ocazia aniversării celor două decenii de la amenajarea expoziției de bază în noul sediu aflat astăzi pe str. Traian, nr. 8. Cu siguranță, cititorii vor fi fascinați de istoria și palmaresul acestui muzeu extraordinar! Este o simplă coincidență ”nefastă”, că în acest exemplar electronic, tocmai la pagina 13 s-a produs un accident de conținut! :)

Vezi și
EXPOZIȚIA PERMANENTĂ