Luna mai – un nou record de vizitatori!

Luna mai a adus la Muzeul de Mineralogie un motiv de sărbătoare, depășirea recordului de vizitatori înregistrați într-o lună. După cum se poate observa în graficul următor, pentru prima dată a fost depășit pragul de 6.000 de vizitatori într-o lună în anul 2016 când, în luna aprilie au fost înregistrați 6.686 de vizitatori, iar în acest an s-a reușit depășirea acestei cifre, noul record fiind de 6.706 vizitatori.

Din totalul de 6.706 vizitatori consemnați în luna mai 6.036 au fost de naționalitate română și 670 străini, în principal din țări precum Ungaria, Israel, Austria și Polonia. Numărul de grupuri înregistrat în acest interval a fost de 195, dintre care 175 din România și 20 de grupuri din străinătate.

mai2017 1

Statistica pe grupe de vârstă, prezentată în graficul de mai jos, confirmă prezența unui număr foarte mare de elevi și studenți în acestă perioadă, aspect datorat în principal programului național Școala Altfel.

mai2017 2

La atingerea acestui impresionant număr de vizitatori au contribuit numeroasele evenimente organizate în această perioadă, respectiv suita de manifestări „Zilele Maramureșului – Haida, hai în Maramureș” – ediția a III-a, derulată în perioada 18-23 mai, Noaptea Europeană a Muzeelor, sărbătorită la data de 20 mai și desfășurarea la nivel național a programului Săptămâna Școala Altfel ce a atras numeroase grupuri de elevi din întreaga țară către Muzeu.

Atingerea acestui nou record ne bucură cu atât mai mult, cu cât premisele referitoare la numărul de vizitatori din lunile anterioare ale acestui an, nu lăsau să se întrevadă această reușită. Sperăm ca lunile ce vor urma să fie la fel de benefice, astfel încât la sfârșit de an să putem deconta succese similare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *