VESTIGII PALEONTOLOGICE DIN PODIȘUL BÂRLADULUI: VERNISAJ EXPOZIȚIE DE MAMIFERE PREISTORICE

Vineri, 28 septembrie 2012, la ora 14.00 va fi deschisă la Muzeul de Mineralogie Baia Mare expoziția ”Mamifere preistorice din Podișul Bârladului”. Expoziția itinerată la Baia Mare de Muzeul ”Vasile Pârvan” din Bârlad, județul Vaslui, prezintă o serie de vestigii paleontologice, respectiv fosile de mamifere care au trăit acum câteva milioane de ani pe teritoriul țării noastre.

Expoziția este prezentată la Baia Mare cu sprijinul Municipiului Baia Mare, fiind un reper cultural important în calendarul Toamnei Băimărene, pe care îl recomandăm cu căldură publicului larg. 

Secția de științele naturii din cadrul Muzeului Vasile Pârvan adăpostește o colecție de peste 500 piese paleontologice, colectate atât din arealul Podişului Bârladului, cât şi din alte regiunii ale ţării. Fosilele provin de la mamifere ce au trăit în climate şi asociaţii faunistice de climă caldă în perioada Neogenă (Miocen şi Pliocen) şi climă rece din Quaternar. Cele mai vechi fosile au o vârsta absolută de 10 milioane de ani, iar cele mai “tinere” ajung până acum 10.000 ani î.e.n.

Vă așteptăm cu drag și vă aducem la cunoștință și faptul că în perioada 28 septembrie – 30 septembrie 2012, Muzeul de Mineralogie Baia Mare va avea un program de vizitare special, respectiv între orele 12.00 – 20.00 pentru a facilita accesul la cultură a publicului ”Sărbătorii Castanelor”.

Ciprian Crișan,
Muzeul de Mineralogie Baia Mare

www.muzeuminbm.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *