Bursa internațională de minerale de la München 2015

munichshowCea mai importantă expoziție de minerale din Europa își deschide și în acest an porțile la München  în perioada 30 octombrie – 1 noiembrie 2015.

Cu peste 1250 de participanți veniți din peste 60 de ţări. Expoziţia de la München a fost concepută pe patru segmente, denumite metaforic „cele patru lumi”: Lumea mineralelor, Lumea pietrelor preţioase, Lumea fosilelor şi Lumea pietrelor, fiecare oferind publicului o incursiune printre cele mai spectaculoase şi rare comori ale naturii.

Timp de trei zile capitala Bavariei reuneşte experţi, cumpărători, colecţionari, oameni de ştiinţă şi vizitatori din întreaga lume  într-o reprezentaţie de o rară anvergură, un tablou ce nu încetează să uimească.

Muzeul Judeţean de Mineralogie ”Victor Gorduza” Baia Mare va fi reprezentat la această impresionantă bursă de domnul Ioan Denuţ, directorul Muzeului și de muzeograful Cociotă Anca.

Această deplasare se realizează cu scopul de a promova Muzeul și Județul Maramureș, pe plan european și internațional (se vor distribui pliante în limba engleză, CD – uri, DVD – uri etc.), de a stabili contacte cu instituții în vederea realizării în colaborare a unor viitoare expoziții, identificarea printre expozanți a unor colecționari ce dețin eșantioane minerale reprezentative pentru zona Baia Mare în vederea achiziționării (îndeosebi specii minerale descrise pentru prima dată în zăcămintele din Maramureș pe care Muzeul nu le deține) și documentarea în ceea ce privește noi apariții de lucrări în domeniul muzeografiei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *