Invitați la Munich Show 2016

Anul acesta Muzeul Județean de Mineralogie „Victor Gorduza” este onorat să participe ca și expozant în cadrul Expoziției Internaționale de Minerale de la Munchen, în perioada 28-30 octombrie 2016. Muzeul se prezintă ca și expozant în cadrul Munich Show pentru a doua oară, după expoziția temporară „Calcitul” realizată aici în anul 1990. Acest eveniment este unul de calibru mondial, considerat ca unul de referință în domeniul mineralogiei și muzeologiei, atât pentru colecționari cât și pentru comercianți și vizitatori.

munich2016

În urma invitației primite de la organizatori, încă din luna martie, Muzeul a demarat conceperea unei expoziții temporare cu titlul  „Minerale și asociații de minerale unice din comorile ascunse ale Muzeului „Florilor de mină” din Baia Mare”, expoziție ce se încadrează în tematica propusă de The Munich Show pentru acest an: „Museum‘s hidden treasures”. Tematica lansată de organizatori își propune să scoată la lumină exponate mai puțin cunoscute publicului larg, „comori ascunse” ale muzeelor.

Pentru realizarea acestei expoziții, au fost concepute și două postere ce descriu expoziția și un articol de prezentare a Muzeului și a pieselor ce fac obiectul acestei expoziții, articol regăsit în volumul tematic special, publicat de organizatori.

În perioada 28-30 octombrie vom fi prezenți în cadrul Munich Show cu o expoziție temporară constituită din 30 de eșantioane minerale. Expoziția a fost gândită în așa fel încât să cuprindă minerale și asociații unice pentru regiunea noastră, minerale descrise pentru prima dată în lume aici, precum și eșantioane ce nu au mai fost expuse publicului în trecut. De asemenea, vineri, 28 octombrie domnul director Ioan Denuț va susține o prelegere asistată de o prezentare PowerPoint care surprinde activitatea Muzeului din ultimii 40 de ani, importanța patrimoniului deținut, precum și specificitățile pieselor expuse.

Ne exprimăm gratitudinea pentru șansa acordată și așteptăm cu nerăbdare să prezentăm Muzeul și județul Maramureș în cadrul acestei manifestări internaționale de excepție.

2 thoughts on “Invitați la Munich Show 2016

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *