Zăcămintele din Chile într-o conferință publică

peisaj1În cadrul manifestărilor „Crăciun în Maramureș” din acest an, la sediul Muzeului de Mineralogie, joi 19 decembrie, începînd cu ora 17.00, s-a desfășurat Ședința publică a Societății Geologice a României – Sucursala Baia Mare, la care au participat atât membrii organizației, dar și alți invitați atrași de tematica expunerii anunțate.

Domnul geolog dr. Ștefan Valdman, care a activat în perioda 1997 – 2017, un număr efectiv de 16 ani, la Compania Sociedad Contractual Minera Carola, Copiapo, Chile, deținând diferite funcții în cadrul Departamentului de Geologie, pe care l-a și condus în perioda 2001 – 2005, a avut calitatea de lector. Domnia sa a făcut o prezentare foarte detaliată a activităților de cercetare, explorare și exploatare a mineralizațiilor de tipul FeOx-Cu-Au, din districtul metalogenetic Punta del Cobre. Expunerea a cuprins, pe lângă cifrele și informațiile tehnice prezentate, și imagini inedite din deșertul Atacama și localitățile aflate pe valea „râului” Copiapo – Terra Amarilla și orașul Copiapo, reședința celei de a 3-a regiuni chiliene.

După discuțiile iscate pe subiectele prezentate, participanții au fost delectați, prin proiecția unui film, cu imagini de o surprinzătoare naturalețe, din Parcul natural Torres del Paine și fiordurile patagonice chiliene, cu numeroși ghețari și specii de faună specifice, acelor ecosisteme cu temperaturi foarte scăzute.

Mulțumim tuturor participanților!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *