Ambasadori din Asia în vizită la Muzeu

P1010344Vineri, 28 august 2020, Muzeul de Mineralogie a avut onoarea să primească vizita unor oficiali din continentul asiatic. Este vorba despre ambasadorul Republicii Indonezia, Excelența Sa M. Amhar Azeth, ambasadorul Malaysiei, Excelența Sa Abdullah Zawawi Tahir, ambasadorul Republicii Populare Bangladesh, Excelența Sa Md. Daud Ali și ambasadorul Republicii Islamice Pakistan, Excelența Sa Dr. Zafar Iqbal. Aceștia au venit în Maramureș la invitația Consiliului Județean Maramureș și au fost acompaniați de famillii, organizatori și însoțitori, într-un grup de aproximativ 20 de persoane. Vizita a fost organizată de dl. Vivian Oancea vicepreședinte al Asociației de Prietenie România – China, cu sprijinul local al d-lui Alexandru Cosma, directorul Agenției de Protecția Mediului Maramureș.

Oaspeții au fost întâmpinați de către doamna muzeograf Elisabeta Fodor, șef al Secției de Mineralogie, care le-a vorbit despre istoricul Muzeului și activitatea minieră din zonă. În continuare, muzeograful Ioan Liviu Bereș le-a oferit un ghidaj de specialitate și i-a condus prin spațiile expoziționale ale Muzeului.

La finalul vizitei ambasadorii au așternut câte un gând în Cartea de impresii și au primit materiale de promovare a Muzeului. Musafirii au fost impresionați de bogăția subterană a zonei și au apreciat unicitatea florilor de mină.

Nutrim speranța că această vizită ar putea amorsa o colaborare între Muzeul nostru și instituții similare din cele patru țări, pentru organizarea, în premieră, a unui turneu expozițional asiatic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *