Premii și felicitări

Locul 1Ieri, 20 aprilie 2022, de la ora 11:00, pe platforma on-line ZOOM, a avut loc premierea Concursului „Mineralele din viața noastră”. Acest concurs s-a adresat elevilor din ciclul gimnazial, s-a desfășurat în perioada 15 februarie – 20 aprilie și a fost organizat cu ocazia celebrării Zilei Mondiale a Pământului 2022. Participanții au avut de realizat și  trimis un eseu în care au putut să aleagă între a descrie un mineral sau a descrie mineralele ce fac parte dintr-un produs sau obiect, pe care îl utilizăm în viața noastră.

Eseurile au fost evaluate de o comisie, din care au făcut parte câte un reprezentant din fiecare instituție implicată în organizarea acestui concurs – Muzeul Județean de Mineralogie Victor Gorduza” Baia Mare, Sociatatea Geologică a României – Sucursala Baia Mare și Inspectoratul Școlar Județean Maramureș. Cele mai bune trei lucrări au fost premiate, iar ceilalți participanți au primit câte o diplomă. Fondul de premiere a fost asigurat de către Societatea Geologică a României.

La începutul întâlnirii, domnul director al Muzeului, conf. univ dr. ing. Ioan Denuț a luat cuvântul și a vorbit despre semnificația Zilei Pământului, despre importanța studierii Geologiei în învățământul preuniversitar și despre conștientizarea importanței mineralelor în viața noastră și rolul lor în dezvoltarea sociatății umane. În continuare, doamna Andra Mârza – președinte a Societății Geologice a României – a felicitat participanții la concurs și i-a îndrumat spre o carieră geologică. Doamna inspector școlar prof. Ramona-Nicoleta Buhai și-a început alocuțiunea cu un fragment dintr-o poezie de-a lui O. Goga, apoi a felicitat elevii pentru efortul depus în realizarea lucrărilor și le-a urat vacanță plăcută.

                Domnișoara muzeograf, ing. Alexandra Sîngeorzan a prezentat criteriile după care au fost notate lucrările, micile observații cu privire la îmbunătățirea calității acestora și anunțat câștigătorii acestei ediții felicitându-i pentru realizări.

  • Premiul I – POPA TURTUREANU RAREȘ IONUȚ de la Colegiul Național „Nicolae Grigorescu” din Câmpina, cu lucrarea „Malachitul”,
  • Premiul II – CHIȘ LORENA de la Școala Gimnazială Gârdani, cu lucrarea „Ametistul” și
  • Premiul III – FARCAȘ ADINA LARISA dela Școala Gimnazială „Gheorghe Lupan” din Goși, cu lucrarea „Argintul”.

În încheiere, domnul director al Muzeului a mulțumit și felicitat câștigătorii și toți participanții la concurs (elevi și cadre didactice îndrumătoare) și la întâlnire, i-a invitat să participe și la alte evenimente organizate de către Muzeu și le-a urat Vacanță plăcută! și Sărbători fericite!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *