Romanian Science Festival – curiozitate, pasiune și … bucurie

DSC_0150Sâmbătă, 17 septembrie 2022, în Piața Cetății din Municipiul Baia Mare s-a desfășurat Târgul de Științe, în cadrul Baia Mare Science Festival. Organizatorii acestui festival și-au propus promovarea și aprofundarea științelor prin metode non-formale, dedicate publicului larg.

Festivalul se desfășoară în trei orașe în același format, un târg de experimente în aer liber, la care toată lumea cu vârste între 3 și 103 ani este invitată să descopere știința, prin experimente interactive.

Muzeul de Mineralogie a participat la acest festival, cu un stand dedicat atât unui atelier dar și vizionării și aprecierii unor exponate muzeale precum: flori de mină, fosile, roci și minereuri.

În cadrul atelierului ne-am propus încurajarea și provocarea persoanelor de toate vârstele de-a explora și înțelege lumea fascinantă a mineralelor. Astfel am pus la dispoziție publicului interesat atât eșantioane minerale reprezentative, cât și logistica necesară pentru aprofundarea proprietăților fizice macroscopice, dar și explicații și diferite curiozități legate de utilizarea mineralelor și rolul lor în viața noastră de zi cu zi. Toate acestea au atras un număr mare elevi, coordonați de cadre didactice de la școli și licee, din Baia Mare și împrejurimi, copii însoțiți de părinți și bunici, dar si persoane de toate vârstele și din toate mediile sociale.

Mulțumim pentru interesul manifestat!

Foto: Balog Ciegler Thomas

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *