PREMIERĂ EXPOZIȚIONALĂ LA SIGHETU MARMAȚIEI

2023.06.23. Vernisaj FLORI DE MINA (28) Expoziția, reprezentând unul din cele mai de succes proiecte expoziționale a Muzeului Județean de Mineralogie „Victor Gorduza” Baia Mare, a fost constituită în anul 2019, printr-un proiect finanțat de Administrația Fondului Cultural Național și găzduită de numeroase instituții de cultură din  țară situate în: Baia Mare, București, Cluj-Napoca, Galați, Tulcea, Constanța, Bârlad, Roman, Piatra Neamț, Iași, Suceava, Oradea, Arad și Cavnic.

Vernisajul a fost deschis de d-na dr. Mirela Barz – director al Muzeului Maramureșean, care a vorbit despre proiectele expoziționale ale Muzeului gazdă și a remarcat această primă colaborare, pe plan expozițional, între muzeele noastre. Prezentă la eveniment, d-na Maria-Daniela Onița-Ivașcu – viceprimar a municipiului Sighetu Marmației a felicitat organizatorii și a mulțumit, în numele publicului sighetean, pentru șansa vizionării expoziției și a transmis, din partea conducerii UAT-ului sprijin în derularea proiectelor culturale. A urmat cuvântului d-lui conf. univ. dr. ing. Ioan Denuț – directorul Muzeului de Mineralogie, care a vorbit despre scopul, partenerii, constituirea și istoricul expoziției,  despre cele mai reprezentative, din totalul celor 122 de eșantioane minerale expuse și despre importanța mineralelor în general. De asemenea, a mulțumit gazdelor și a exprimat speranța că această primă expoziție să reprezinte începutul unei fructuoase colaborări expoziționale între cele două instituții muzeale. În final, dl. Vasile Timur Chiș – șef al Secției de Științele Naturii, a subliniat însemnătatea prezenței printre exponate a 27 de minerale descrise pentru prima oară în lume pe teritoriul României și a adresat mulțumiri colaboratorilor și celor prezenți la vernisaj.

               Expoziția va putea fi vizionată la Sighetul Marmației, în cadrul Muzeului de Științele Naturii, din Piața Libertății nr. 15, până la data de 10 septembrie 2023.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *