Experiența britanică

1Ieri, 21 decembrie 2023, de la ora 16:00 a avut loc ședința publică a Societății Geologice a României – Sucursala Baia Mare. La această ședință s-a vorbit despre participarea specialiștilor din cadrul SGR, a Muzeului Județean de Mineralogie „Victor Gorduza” Baia Mare și a Centrului Universitar Nord din Baia Mare, la XIth International ProGEO Symposium, organizat de către Geoparcul aspirant Charnwood Forest, în colaborare cu International Association for the Conservation of Geological Heritage (ProGEO), în perioada 9 – 11 octombrie 2023, la Loughborough, Marea Britanie.

Participarea la a XI-a ediție a ProGEO International Symposium” a fost prima prezentare, în care domnul conf. univ. dr. ing. Ioan Denuț le-a vorbit celor prezenți despre experiența participării la Simpozion. A prezentat o scurtă sinteză a ceea ce a însemnat acest Simpozion, în cifre, punctând numărul de participanți, lucrările prezentate și țările reprezentate la eveniment. Le-a vorbit despre afilierea celor 9 participanți din România și lucrările acestora, în număr de 8, și a dat detalii despre cele 2 lucrări prezentate de către delegația din Baia Mare.

Domnul drd. ing. Ioan Liviu Bereș, muzeograf în cadrul Muzeului de Mineralogie, a continuat prezentarea, oferindu-le participanților la ședință informații despre excursiile pre și intra-simpozion, la care delegația din Baia Mare a participat, punctând cele mai importante detalii referitoare la obiectivele vizitate și discuțiile purtate cu specialiștii prezenți.

A urmat domnul conf. univ. dr. ing. Marinel Kovacs care a făcut o prezentare intitulată „Frumuseți minerale din colecția London Natural History Museum”. Cei prezenți au putut admira fotografiile minerale expuse de către domnul Kovacs și explicațiile detaliate, precum și imagini din secțiunile muzeului unde era prezentată activitatea vulcanică și cutremurele.

Ședința SGR s-a încheiat într-o atmosferă colegială, cu tradiționalul ciocnit al unui pahar de șampanie, între membrii prezenți și urări de bine pentru anul următor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *