22 aprilie – Ziua Pământului

P1070239Celebrând această zi, Muzeul Județean de Mineralogie „Victor Gorduza” Baia Mare a fost gazda unui eveniment organizat de către elevii și profesorii de la Colegiul Național „Mihai Eminescu” din Baia Mare, ocazie cu care aceștia au pregătit un amplu și complex program, sărbătorind-o pe „Mama Gea”.

În introducere, alături de, doamna prof. dr. Ileana Vasilescu, inițiatorul și coordonatorul acțiunii, a luat cuvântul  domnul director al Muzeului de Mineralogie, conf. univ. dr. Ioan Denuț, dl. prof. Mihai Mureșan, inspector școlar pentru sport și arte și dl. prof. Adrian Bledea, director adjunct al Colegiului Național „Mihai Eminescu” din Baia Mare.

În cadrul evenimentului am putut urmării cântece și ode dedicate Pământului, poeme în limba engleză, în compoziție proprie „Omagiu vieții pe Terra”, creații vestimentare proprii, obținute din materiale reciclabile, o paradă a acestor creații sub denumirea de „Eco – personaje”, „scrisori către Terra”, „mesaje către planeta Pământ”.

După o muncă susținută atât de elevi cât și de cadre didactice, activitățile dedicate acestei zile au avut un real succes, evenimentul bucurându-se de prezența unui număr de 120 de persoane.

Felicitări!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *