SIGILIUL – GARANȚIA ORIGINALITĂȚII (FILMUL VERNISAJULUI)


 

Muzeul de Mineralogie Baia Mare și Muzeul ”Casa Mureșenilor” din Brașov vă prezintă istoria asamblată și personalizată a unui simbol istoric al autenticității: sigiliul. Muzeul din Brașov ne-a obișnuit deja cu expoziții de calitate, orientate în jurul unor teme de actualitate. Iar sigiliul, ca simbol al autorității, al puterii, al autenticității … este fără îndoială o temă mereu de actualitate în lumea contemporană. În plus, indiferent de perioada istorică, tendința de a falsifica identități a fost mereu prezentă. Asta în cazul în care ne întrebăm de ce primim e-mailuri cu ”false” mesaje semnate de persoane pe care, altfel, le cunoaștem.

Celor ce se întreabă de ce Muzeul de Mineralogie Baia Mare atrage expoziţii cu tematici ce depăşesc domeniul ştiinţelor naturii, le-am răspunde că actul cultural primează, iar muzeul nostru este deschis oricărei oferte culturale „autentice”, în beneficiul vizitatorilor noştri. Publicul care trece pragul Muzeul de Mineralogie Baia Mare în vara aceasta nu are decât motive de încântare pentru această deschidere tematică în spaţiile muzeale generoase ce vor oferi, în cele ce urmează şi expoziţii de artă, expoziţii geologice, expoziţii istorice şi etnografice.

Schimbul de expoziţii temporare, inaugurat de muzeul nostru la sfârşitul anului trecut este un mod de asigurare a vizibilităţii publice a colecţiei noastre muzeale şi a colecţiilor altor muzee, fiind -de asemenea- expresia unei excelente relaţii de colaborare cu muzeele partenere din cadrul Reţelei Naţionale a Muzeelor.

Muzeul de Mineralogie Baia Mare, prin numărul şi calitatea expoziţiilor itinerate în ţară şi în Europa este unul dintre muzeele de referință căutate de turiștii români și cei străini, sosiți în România!

Ciprian Crișan,

Șef Serviciu Marketing – PR – Educație Muzeală

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *