Proiect câștigat

OLYMPUS DIGITAL CAMERAÎn data de 13 noiembrie au fost publicate de către Administrația Fondului Cultural Național rezultatele sesiunii de finanțare I/2019, după prima etapă de concurs. Proiectul „Minerale românești – contributor la patrimoniul cultural european”, propus de Muzeul Județean de Mineralogie „Victor Gorduza” Baia Mare, în urma punctajului obținut, a fost selectat pentru finanțare, în cadrul ariei Patrimoniul Cultural Material.

Proiectul expozițional propune, în premieră pentru România, reunirea mineralelor descoperite şi descrise pentru prima oară în lume pe teritorilul României şi a asociaţiilor minerale reprezentative pentru spaţiul național, cu scopul organizării şi itinerării unei expoziţii temporare, dedicate cunoaşterii patrimoniului geologic, din atât de puţinul cunoscut domeniu mineralogic. Pentru realizarea acestui deziderat, vom utiliza piese din patrimoniul muzeal și vom colabora cu partenerii noştri care ne vor oferi, pe perioada proiectului cultural, cele mai deosebite eşantioane din colecţiile proprii de minerale. Va lua astfel naştere o expoziţie itinerantă, sub titulatura „Minerale şi asociaţii minerale din România” ce va funcţiona pe parcursul a şase luni, în trei locaţii, Baia Mare, Bucureşti şi Cluj-Napoca. Existând posibilitatea continuării itinererii expoziției și după finalizarea proiectului cultural.

Pentru buna desfășurare a proiectului au fost încheiate acorduri de parteneriat cu instituții de prestigiu din România, respectiv Academia Română, Universitatea din Bucureşti, Muzeul Naţional de Geologie din Bucureşti, Universitatea „Babeş-Bolyai” din Cluj-Napoca, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi.

Implementarea proiectului, al doilea pentru Muzeu prin finanțare AFCN, din ultimii doi ani, va avea loc în decursul anului 2019, după aprobarea bugetului pentru anul viitor și semnarea contractului de finanțare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *