„Eminescieni” iubitori de natură

05Programele educaționale naționale „Școala altfel” și „Săptămâna verde” din acest an, au adus până acum la Muzeu un număr ridicat de elevi, care au avut parte de tururi ghidate ale expozițiilor disponibile (expoziția permanentă și patru expoziții temporare) și sperăm că va continua în același ritm. Multe dintre instituțiile de învățământ din județul nostru și din alte județe au încheiat parteneriate sau protocoale de colaborare cu Muzeul, pentru aceste programe educaționale. În baza unui astfel de acord de parteneriat, în ultimele două zile, instituția noastră a avut plăcerea să găzduiască și să însoțească pe teren, pe elevii claselor 11F, 10C, 9C și 9D de la Colegiul Național „Mihai Eminescu” din Baia Mare, însoțiți de cadrele didactice prof. Mureșan Ramona, prof. Beșleagă Anca, prof. Tira Laura, prof. Mureșanu Delia, prof. Palko Nela, prof. Filip Remus, prof. Simona Dicu, prof. Hanak Florentina, prof. Andreicuț Alina, prof. Rettegi Cristina și prof. Voinea Lucian.

Miercuri, 19 aprilie 2023, elevii au avut parte de un ghidaj de specialitate, din partea domnului muzeograf ing. Sorin Prisăcariu, șeful Secției de mineralogie din cadrul Muzeului, la debutul vizitei la MusMin. În Sala florilor de mină, domnul director conf. univ. dr. ing. Ioan Denuț le-a făcut o prezentare (susținută prin proiecție de imagini) despre ariile naturale protejate, pornind de la definirea acestora, enumerând organismele implicate în protejarea lor și ajungând până la clasificările internaționale și naționale. Totodată, elevii au aflat care sunt categoriile de arii naturale protejate, asociate cu numeroase exemple de la noi din țară și detalii despre toate cele 59 de arii naturale protejate din județul Maramureș.

Joi, 20 aprilie, elevii și profesorii au fost la aria naturală protejată Coloanele de la Limpedea – din categoria monumentelor naturale, de pe teritoriul Municipiului Baia Mare, unde au fost însoțiți de către domnul muzeograf drd. ing. Ioan Liviu Bereș. Aici au primit informații cu privire la aria naturala protejată în care se află, respectiv obiectivul de protecție și modul de formare al coloanelor poligonale din formațiunile de roci vulcanice, alături de date referitoare la managementul acesteia.

Le mulțumim tuturor participanților și îi așteptăm să ne fie alături și la alte activități organizate de către instituția noastră!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *