Martie – o nouă lună, un nou record

WhatsApp Image 2023-04-04 at 10.32.28 (2)

Anul 2022 a reprezentat un succes din punct de vedere al numărului de vizitatori, acesta crescând cu peste 60% față de anul precedent, un an pandemic. În lunile ianuarie și februarie ale anului în curs, Muzeul Județean de Mineralogie „Victor Gorduza” Baia Mare s-a bucurat de  noi creșteri ale persoanelor care i- au trecut pragul, comparative cu aceleași luni ale ultimilor cinci ani.

Constatăm, cu mare bucurie, că luna martie a acestui an se regăsește sub aceleași auspicii de creștere remarcabilă, fiind înregistrați 4.832 de vizitatori. După o scurtă documentare, luând în considerare statisticile instituționale din ultimii 14 ani, am observat că această creștere este una major semnificativă, fiind cu 140% mai mare față de 2016, anul cu cel mai mare număr de vizitatori ai lunii martie, din anii anteriori. Picture3

Cu aceleași sentimente de profundă satisfacție facem referire și la ultimele 5 zile ale lunii, respectiv  27 – 31 martie, când Muzeul nostru a fost vizitat de 65 de grupuri, însumând un total de 2.459 de persoane.

O contribuție foarte importantă la înregistrarea acestui număr record de vizitatori, au avut-o programele școlare „Săptămâna Școala altfel” și „Săptămâna verde” care, pentru unele instituții de învățământ, s-a desfășurat pe parcursul acestei luni.

Dacă, în general, pentru o lună martie, numărul de vizitatori înregistrați nu depășea valoarea de 1.000,  în graficul prezentat se poate observa o statistică a vizitatorilor din cei mai buni cinci ani, pe care ia avut instituția noastră, din acest punct de vedere (luând ca pornire anul 2009, de când sunt contabilizate astfel de statistici).

Vă mulțumim pentru vizită!

One thought on “Martie – o nouă lună, un nou record

  1. Pingback: Un nou record: Mii de vizitatori în luna martie la Muzeul Județean de Mineralogie Baia Mare - Ziare Online 24 - Stiri Online - Stiri locale Romania

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *