SIMPOZIONUL ȘTIINȚIFIC NAȚIONAL „PATRIMONIUL NATURAL” EDIȚIA A VI–A BAIA MARE

Mapa_page-0001Azi 18 Mai 2023 la nivel mondial se celebrează ziua Internațională a Muzeelor. Instituția noastră punctează această celebrare prin organizarea la sediul Muzeului de Mineralogie „Victor Gorduza” Baia Mare,  în colaborare cu Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca – Centrul Universitar Nord din Baia Mare, Societatea Geologică a României, Agenția de Protecție a Mediului Maramureș și Garda Națională de Mediu, cea de a VI-a ediție a SIMPOZIONUL ȘTIINȚIFIC NAȚIONAL „PATRIMONIUL NATURAL”.

La acest simpozion sunt prezentate un număr de 15 lucrările științifice încadrate în trei secțiuni: geodiversitate, biodiversitate și arii protejate, valorificarea patrimoniului industrial minier și a patrimoniului muzeal.

În a doua parte a zilei va avea loc workshop-ul „ Perspective privind înființarea Geoparcului Munții Gutâi”, la care se vor discuta contextul, perspectivele și elementele de geodiversitate, biodiversitate și de patrimoniu cultural care ar putea constitui argumentele pentru înființarea unui geoparc în județul Maramureș.

Menționăm că la această întâlnire va participa și singurul expert în geoparcuri acreditat de UNESCO, din România, lectorul universitar dr. Alexandru Andrășanu, de la Universitatea din București.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *