Noaptea Europeană a Muzeelor 2023

Afiș noaptea muzeelor 2023_page-0001Sâmbătă 13 mai 2023 Muzeul de Mineralogie „Victor Gorduza” Baia Mare are plăcerea de a vă invita să celebrăm împreună cea de a XIX-a ediție a Nopții Europene a Muzeelor. Vă așteptăm alături de noi, cu începere de la ora 18 și până la ora 24:00 (ultima intrare la ora 23:30), pentru a vedea:

– Expoziția permanentă: peste 1000 de eșantioane minerale, florile de mină fiind vedetele colecției;
– Expoziția „Minerale în filatelia românească”: unele dintre cele mai reprezentative piese ce au fost selectate pentru diferite emisiuni filatelice naționale;
– Expoziția „Lumina de la capătul tunelului”: o incursiune în istoria obiectelor de iluminat folosite în minele zonei;
– Expoziția „30 de ani de expoziții”: itinerariile naționale și internaționale ale expozițiilor ilustrate prin afișe;
– Expoziția „Minera(i)logic”: o interpretare artistică a lumii minerale privite prin ochii micilor artiști elevi ai Colegiului de Arte;

pentru a vedea și auzi:
– Concertul Corului „Sfântul Ioan Damaschinul” al Departamentului de Teologie Ortodoxă „Iustinian Arhiepiscopul”, dirijat de lect. univ. dr. Covaciu Aurelian Petrică, ce va avea loc cu începere de la ora 20.00.

Intrarea este liberă.

Vă așteptăm cu drag!

ACTUALIZARE!!!

Evenimentul Noaptea Europeană a Muzeelor s-a desfășurat după programul preconizat și a însumat un număr de 1750 de vizitatori. Vă mulțumim pentru interesul deosebit acordat instituției noastre. Vă mai așteptăm să ne treceți pragul!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *