Vizitatorii lunii aprilie

WhatsApp Image 2023-05-02 at 09.16.06Continuăm seria de articole referitoare la numărul de vizitatori ai Muzeului Județean de Mineralogie „Victor Gorduza” Baia Mare, cu luna aprilie, care se regăsește sub aceleași auspicii, extrem de favorabile, pe care le-am prezentat și pentru primele trei luni ale anului în curs, în care au fost înregistrate noi recorduri lunare.

Numărul de vizitatori ai lunii aprilie a fost de 5.393, dar cu multă bucurie vom face referire și la intervalul 25 – 28 aprilie, când pe parcursul a 4 zile, Muzeul nostru a fost vizitat de 85 de grupuri, însumând un total de 3.377 de persoane. Grupurile care au ales să ne viziteze, în acest interval de 4 zile, au fost atât din Maramureș cât și din județele Satu Mare, Bistrița, Sălaj, Cluj, Alba, Neamț, Mureș, Iași, Hunedoara, și șase grupuri din Ungaria.

Acest lucru se datorează, în primul rând, celor două programe educaționale naționale „Săptămâna verde” și „Școala altfel” care, în conformitate cu recomandările Ministerul Educației, se desfășoară în perioada 27 februarie— 16 iunie 2023, în intervale de câte 5 zile consecutive lucrătoare, a căror planificare se află la decizia unității de învățământ. Prin urmare, vizitatorii acestei luni au fost cu preponderență elevi de toate vârstele, fără a neglija însă și numărul mare al adulților, acesta depășind 1.000 de persoane.

Picture1Aruncând o scurtă privire retrospectivă asupra lunilor aprilie din ultimii ani,  constatăm cu bucurie că luna aprilie a anului 2023, cu cei 5.393 vizitatori, a fost una dintre cele mai prolifice din acest punct de vedere, așa cum poate fi observat în graficul prezentat. Ea a fost depășită doar de luna aprilie a anului 2016, perioadă în care programul „Școala altfel” se desfășura la nivel național unitar, într-o aceeași săptămână și când Muzeul avea în găzduire una dintre cele mai apreciate și vizitate expoziții temporare – „Ultimii dinozauri din Transilvania”.

În această perioadă, pe lângă expoziția permanentă, situată la cele două etaje ale clădirii, muzeul nostru oferă spre vizitare, publicului iubitor de cultură și dornic de recreere, și expozițiile temporare ”Lumina de la capătul tunelului” „Minerale în filatelia românească”Minera(i)logic” și „30 de ani de expoziții”.

Mulțumim că ați ales să ne vizitați!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *