Lumea minerală a tehnologiei contemporane

Afiș telefoaneVenind în întâmpinarea dezideratului permanent al instituției noastre, de diversificare a ofertei culturale, avem plăcerea de a vă invita să vizitați o nouă și interesantă expoziție temporară numită „Telefoanele mobile și mineralele lor”. Acest device, care ne-a transformat radical modul de comunicare și de relaționare socială, este unul complex atât din punct de vedere tehnologic cât și constructiv; peste 50 de elemente chimice sunt înglobate în diferitele părți componente ale sale. Ele provin din zăcămintele minerale ale crustei terestre, extrase și  prelucrate prin tehnologii specifice. Vă prezentăm așadar, pe lângă evoluția telefoanelor mobile din perioada 1995 – 2012, și cele mai reprezentative minerale ca materii prime folosite la fabricarea lor.

 Telefoanele mobile expuse provin din colecția domnului Marian Abutoaiei, reprezentant al firmei GSM – ZONE din Iași, a cărui contribuție a fost determinantă la organizarea expoziției, și căruia îi mulțumim și pe această cale.

Expoziția va fi deschisă până în 07 februarie 2024, dar până atunci, vă invităm cu drag la vernisarea ei, ce se va avea loc vineri, 21 iulie, cu începere de la ora 12, la sediul Muzeului de Mineralogie, de pe bulevardul Traian nr. 8.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *