Opera, din nou la Muzeu

A37A9433Sâmbătă, 8 iulie 2023, la ora 18:00, Muzeul Județean de Mineralogie „Victor Gorduza” Baia Mare a avut deosebita plăcere de a oferi melomanilor o seară specială, o seară dedicată muzicii de bună calitate.

În sala „Florilor de mină”, de la etajul I al clădirii, devenită neîncăpătoare, emoția și vibrația publicului prezent a fost egalată doar de calitatea artistică incontestabilă a evenimentului. Artiști ai Operei Naționale Române din Cluj-Napoca, ai Academiei Naționale de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca și ai Colegiului de Arte din Baia Mare, reprezentanți de marcă ai culturii muzicale românești, au susținut un excepțional concert, oferind publicului o suită de arii și duete, din opere și operete, producții de musical și lieduri românești și internaționale.

La eveniment au participat artiștii: Anca Aluaș mezzosoprană, Florin Sâmpelean bas, Adriana Țidor soprană, din cadrul Operei Naționale Române din Cluj Napoca, Bianca Murariu pianist de la Academia Națională de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca, Cristina Cozma, mezzosoprana, profesor de canto la Colegiul de Arte din Baia Mare și prezentatorul spectacolului Alina Mirela Andreicuț – profesor de educație muzicală la Colegiul Național „Mihai Eminescu” din Baia Mare.

Calitatea artistică a concertului, suita de arii și duete, din opere și operete și nu în ultimul rând cei 150 de spectatori prezenți la eveniment, au reprezentat factorul de excelență al serii dedicată iubitorilor de muzică clasică.

Muzeul nostru, fără a se abate de la direcțiile prioritare de funcționare a instituției, alături de Consiliul Județean Maramureș,  prin organizarea concertului, și-a  îndeplinit cu succes obiectivul de a promova, măcar punctual, un gen muzical de care publicul maramureșean duce o lipsă acută, data de inexistența în spațiul maramureșean, măcar a unei instituții, dedicate acestui gen de artă.

Evenimentul a fost organizat de Muzeul Județean de Mineralogie „Victor Gorduza” Baia Mare, prin proiectul „Operă pentru maramureșeni – ediția a III-a”. Acest proiect a fost realizat cu sprijinul financiar al Consiliului Județean Maramureș.

Luând ca reper succesul deosebit al celor trei ediții a spectacolului „Operă pentru maramureșeni”, vom încerca, în viitor, să permanentizăm acest tip de evenimente, astfel încât publicul maramureșean, să nu fie privat de acest gen de artă.

Vă mulțumim pentru participare!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *