Seară corală la MusMin

P1050562Vineri, 22.09.2023, de la ora 18:30, la sediul Muzeului Județean de Mineralogie „Victor Gorduza” Baia Mare, din bd. Traian nr. 8, a avut loc un prim eveniment din cadrul proiectului „CULTURĂ, TRADIȚIE ȘI CONTINUITATE ÎN SATUL ROMÂNESC FINTEUȘU MARE”, organizat de către Asociația Corală a Bărbaților din Finteușu Mare, în colaborare cu Consiliul Județean Maramureș, Muzeul Județean de Mineralogie „Victor Gorduza” Baia Mare, Visit Maramureș, Consiliul Local și Primăria Șomcuta Mare.

Evenimentul a debutat cu Colocviul „105 ani de cântec coral la Finteușu Mare”, în cadrul căruia a fost prezentată și elogiată activitatea deosebită a Corului Bărbătesc de la Finteușul Mare, în cei 105 ani sărbătoriți. Totodată au fost oferite diplome de excelență, atât Corului pentru cei 105 ani de activitate, cât și domnului dirijor Andrei Dragoș, pentru cei 20 de ani de activitate dirijorală la cârma Corului. La acest colocviu au luat cuvântul dirijorul Corului, domnul profesor Andrei Dragoș, directorul Muzeului de Mineralogie, domnul conf. univ. dr. ing. Ioan Denuț, vicepreședintele Consiliului Județean Maramureș, domnul Doru Lazăr, directorul Liceului Teoretic „Ioan Buteanu” din Șomcuta Mare, doamna prof. Alina Angela Talpoș și directorul Bibliotecii Județene „Petre Dulfu” Baia Mare, domnul dr. Teodor Ardelean.

Seara a continuat cu concertul coral „Cântece transilvane”, susținut de Corul Bărbătesc din Finteușu Mare. În prima parte au fost interpretate o suită de binecunoscute cântece patriotice, responsabile de celebritatea de care se bucură formațiunea corală, care au emoționat profund publicul. În partea a doua, au fost prezentate publicului o serie de cântece folclorice din repertoriul național, într-o interpretare inedită și în premieră, deoarece cei mai mulți dintre participanți, au ascultat pentru prima oară corul acompaniat de o echipă de instrumentiști.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *